Ga terug naar overzicht Liefde

Een relatie vinden

Een relatie heeft veel te maken met toeval. Je komt toevallig iemand tegen die bij je past. Daardoor is het moment waarop je een relatie krijgt heel verschillend voor mensen. Om een relatie te krijgen moet je om te beginnen in contact komen met anderen. Je kunt mensen tegenkomen op verschillende manieren. Sommige mensen vinden iemand in het dagelijkse leven (bijvoorbeeld op café, bij het uitgaan, op school, op het werk, in hun hobby, …).

Wees voorzichtig met het actief op zoek gaan naar een relatie. Vertrek met een ingesteldheid om aantrekkelijk te zijn en je goed in je vel te voelen, en tegelijkertijd oog te hebben voor anderen.

Een relatie vinden via sociale media

Je kunt iemand online leren kennen, bijvoorbeeld via datingsites. Een voordeel van datingsites is dat je mensen leert kennen van wie je weet dat ze open staan voor een relatie. Opgelet: niet iedereen die online actief is op datingsites is effectief hoe hij of zij zich voordoet.

Je kan iemand leren kennen via Facebook. Mensen die jou op Facebook toevoegen als vriend, zijn niet noodzakelijk op zoek naar een liefdesrelatie. Ze weten wie je bent en daarom voegen ze je toe.

 

wat zijn je eigen verlangens?

Het kan handig zijn om te weten wat je zelf zoekt in een relatie. Dit geeft houvast, zonder je daaraan vast te pinnen. Er zijn meerdere vormen van samenleven met een partner. Bekijk deze vormen en stel je open voor wat haalbaar is.